English
version
Nederlandse
versie

Welkom bij de

Online Summer Prep-Campus voor EBE


Om de overgang van het VWO naar de universiteit te vergemakkelijken en je in staat te stellen een vliegende start te maken als je in september je eerste vakken gaat volgen, hebben we een online summer course ontwikkeld. Met deze summer course kun je je optimaal voorbereiden op het vak Quantitative Research Methods I dat direct in september zal starten. Het slagingspercentage van het vak was in 2017 slechts 53% (inclusief het hertentamen). Daarom hebben wij besloten om dit jaar in september meteen in week 1 een toets over je voorkennis af te nemen. Deze toets heeft invloed op je cijfer van het vak. Wij hopen daarmee de studenten te belonen die zich in de zomer reeds voorbereiden. Deze ingangstoets is op het niveau van de matchingstoets.

Heb je een summer course nodig?

Om deze vraag te beantwoorden hebben wij een matchingstoets afgenomen. Kort gezegd zijn er twee soorten van advies. Voordat wij deze noemen willen wij benadrukken dat de VU geen commercieel belang bij deze summer courses heeft. De prijzen van de online summer courses dekken de daadwerkelijke kosten. Wij willen dat je je eerste jaar haalt. De VU canvas community (zie beneden) is open voor iedereen – onafhankelijk of je een summer course volgt of niet. Er zijn twee soorten advies:

  1. Je hebt nog niet de goede wiskundige kennis om aan je studie te beginnen. Dan raden wij je sterk aan om deze kennis bij te spijkeren voordat je de studie begint. Anders loop je een grote kans dat je het vak Quantitative Research Methods I in het eerste jaar niet haalt. Dit vak moet je halen om door te kunnen gaan naar het tweede jaar. Om je op het niveau voor een goede start te brengen raden wij je aan de VU Summer Course 2022 te volgen. De cursus wordt door ons begeleid en kost 49 EUR.
  2. Je kennis is op orde of zelfs excellent. De ingangstoets in week 1 zou je daarom met gemak met goed gevolg moeten kunnen afleggen. Als je je alsnog beter op je studie wilt voorbereiden raden wij je aan de VU Advanced Summer Course 2022 te volgen. Deze cursus omvat rond 80 percent van de inhoud van het vak Quantitative Research Methods I en kost 59 EUR.
Een online cursus bij sowiso.nl kun je 24 uur per dag doen waar je ook wilt. En je kunt meteen beginnen. Ieder online hoofdstuk bestaat uit een theoriedeel gevolgd door een oefendeel, dat automatisch feedback geeft. Je kunt zoveel oefenen als je wilt. Verder bieden wij een online platform op VU canvas aan waar je vragen kunt stellen over bijvoorbeeld wiskunde, je studie, Amsterdam, etc. Op dit platform ben je welkom onafhankelijk of je een cursus volgt of niet.
Daarnaast bieden wij op dit platform drie online oefentoetsen aan, die je optimaal voor de ingangstoets in september en het vak voorbereiden. De oefentoetsen kun je afleggen wanneer je wilt. Verder hebben wij voor cursus (1) drie webinars geroosterd. Dat zijn live online colleges waarin je samen met je studiegenoten vragen kunt stellen. Mocht je nog vragen hebben klik hier.

Sneak Preview

Ben je nieuwsgierig naar de inhoud van het vak Quantitative Research Methods I dat in september start? Hier kan je alvast een kijkje nemen.

Andere voorbereidingsmethoden

Als je je wiskundige kennis wilt bijspijkeren hebben we naast het bovenstaande advies (1) over de online cursus Summer course 2022 nog twee alternatieven voor je.

Klassikale introductiecursus wiskunde

Studievereniging Aureus biedt klassikale lessen aan van 16 uur in een week. Deze cursussen vinden plaats op de VU en wordt voor het eerst aangeboden in de eerste week van augustus. Elke maandag in augustus start er weer een nieuwe cursus. Tijdens de cursus krijg je de basiskennis die je nodig hebt, met veel uitleg en oefenopgaven. De groepen zijn klein, waardoor het leerresultaat optimaal is. Meer informatie vind je hier hier.

Basisboek Wiskunde

Je kan ook het Basisboek Wiskunde van Jan van de Craats en Rob Bosch bestuderen. Dit boek is uitstekend geschikt voor zelfstudie, omdat het zowel de wiskundige principes compact uitlegt als ook veel oefenmateriaal bevat. Het gaat ons met name om de hoofdstukken 1-6, 9, 10, 12, 16, 18, 20, 24-26. Je kan het boek hier downloaden.