Welkom bij de

Online Summer Prep-Campus voor BK


Hartelijk welkom bij het Bachelor-programma van de opleiding Bedrijfskunde bij de Vrije Universiteit. Zowel in de praktijk als tijdens de colleges van het International Business Administration-programma wordt er zwaar gesteund op de wiskunde. Het begrijpen van feiten en cijfers verbetert uw begrip van het management en zal u helpen om betere en haalbare strategische keuzes te maken. Wiskunde is verweven met een verscheidenheid van disciplines zoals strategische planning, aandelenbeheer en logistiek. Om deze redenen begint het eerste semester met het vak Business Mathematics. .
Uit ervaring weten wij, dat studenten de noodzakelijke voorkennis voor bovengenoemde cursus onderschatten en hierdoor moeilijkheden ondervinden. Het slagingspercentage van het vak was in 2017 slechts 43% (inclusief het hertentamen). Dit vak moet je halen om door te kunnen gaan naar jaar 2. Daarom hebben wij besloten om dit jaar in september meteen in week 1 een toets over je voorkennis af te nemen. Deze toets heeft invloed op je cijfer van het vak. Wij hopen daarmee de studenten te belonen die zich in de zomer reeds voorbereiden.

Heb ik voldoende voorkennis?

Om dat te kunnen inschatten bieden wij een online diagnostische toets. Deze online toets is gratis en is uitsluitend voor je eigen feedback bedoelt. Je krijgt met een automatisch antwoord een advies wat je kan doen voor een goede start in september.

Zo maak je de test:

  1. Registreer jezelf hier.
  2. Ga naar jouw email en bevestig jouw registratie door op de link te klikken.
  3. Je bent nu bij de online group "VU Diagnostic Test 2018" (diagnostische toets)
  4. Lees eerst de instructies goed door; de test vindt je aan de rechterkant onder TESTS.
  5. Je hebt 30 minuten de tijd om de test te maken.
  6. Dien je antwoorden in door op het groene icon "submit" te klikken.
Na de test zie je meteen het resultaat en de aanbeveling.

Wat zijn de aanbevelingen?

Voordat wij deze noemen willen wij benadrukken dat de VU geen commercieel belang bij deze summer courses heeft. De prijzen van de online summer courses dekken de daadwerkelijke kosten. Wij willen dat je je eerste jaar haalt. De facebook community (zie beneden) is open voor iedereen – onafhankelijk of je een summer course volgt of niet. Kort gezegd, er zijn twee soorten van advies.
  1. Je hebt nog niet de goede wiskundige kennis om aan je studie te beginnen. Dan raden wij je sterk aan om deze kennis bij te spijkeren voordat je de studie begint. Anders loop je een grote kans dat je het vak Quantitative Research Methods I in het eerste jaar niet haalt. Dit vak moet je halen om door te kunnen gaan naar het tweede jaar. Om je op het niveau voor een goede start te brengen raden wij je aan de VU Summer Course 2018 te volgen. De cursus wordt door ons begeleid en kost 69 EUR als je je voor 30 juni inschrijft. Daarna kost het EUR 79.
  2. Je kennis is op orde of zelfs excellent. De ingangstoets in week 1 zou je daarom met gemak kunnen afleggen. Als je je alsnog goed op je studie wil voorbereiden ben je uitgenodigd om de VU Advanced Summer Course 2018 te volgen. Deze cursus omvat rond 80 percent van de inhoud van het vak Quantitative Research Methods I en kost 69 EUR als je je voor 30 juni inschrijft. Daarna kost het EUR 79.
Een online cursus bij sowiso.nl kan je 24 uur per dag doen waar je ook wilt. En je kan meteen beginnen. Ieder online hoofdstuk bestaat uit een theoriedeel gevolgd door een oefendeel, dat automatisch feedback geeft. Je kan zoveel oefenen als je wilt. Verder bieden wij een online platform op facebook waar je alvast vragen kan stellen over bijvoorbeeld wiskunde, je studie, Amsterdam, etc. Op deze facebook platform ben je welkom onafhankelijk of je een cursus volgt of niet (zie beneden).
Daarnaast bieden wij op deze platform drie online oefentoetsen aan, die je optimaal voor de ingangstoets in september en het vak voorbereiden. De oefentoetsen kan je afleggen wanneer je wilt. Verder hebben wij voor cursus (1) drie webinars geroosterd. Dat zijn live online colleges bij welke je samen met je klasgenoten vragen kan stellen. Mocht je nog vragen hebben klik hier.

Join the Facebook Group!

Wordt deel van de facebook groep van de eerste jaars BK 2018. Leer online je medestudenten kennen en wees welkom om al soort van vragen te stellen. Is er bijvoorbeeld een café of pub op de VU campus (ja, het heet The Basket), hoe veer is het naar het centrum (naar de Dam 17 minuten met de fiets) en hoe bereken ik de afgeleide van 2x (niet verwisselen met x2 )?

Wees welkom op https://www.facebook.com/groups/vu.prepcamp.bk/

Sneak Preview

Ben je nieuwsgierig naar de inhoud van het vak Quantitative Research Methods I dat in september start? Hier kan je alvast een kijkje nemen.

Andere voorbereidingsmethoden

Als je je wiskundige kennis wilt bijspijkeren hebben we naast het bovenstaande advies nog twee alternatieven voor je.

Klassikale introductiecursus wiskunde

Studievereniging Aureus biedt klassikale lessen aan van 16 uur in een week. Deze cursussen vinden plaats op de VU en wordt voor het eerst aangeboden in de eerste week van augustus. Elke maandag in augustus start er weer een nieuwe cursus. Tijdens de cursus krijg je de gehele basis die je nodig hebt, met veel uitleg en oefenopgaven. De groepen zijn klein, waardoor het leerresultaat optimaal is. Meer informatie vind je hier.

Basisboek Wiskunde

Je kan ook het Basisboek Wiskunde van Jan van de Craats en Rob Bosch bestuderen. Dit boek is uitstekend geschikt voor zelfstudie, omdat het zowel de wiskundige principes compact uitlegt als ook veel oefenmateriaal bevat. Het gaat ons met name om de hoofdstukken 1-6, 9, 10, 12, 16, 18, 20, 24-26. Je kan het boek hier downloaden.hier downloaden.